Grupi i gjashtë/ 132 profile me të dhëna të reja arkivore, nga dokumentet e vitit 1951

0
576
blank

Kjo është pjesa e fundit e listës prej 482 emrash, që ishin propozuar për amnisti në vitin 1951, nga Mehmet Shehu. Publikimi i emrave dhe të dhënave të tyre e pasuroi arkivën e Kujto.al me të dhëna për 482 të dënuar politik, përmes  publikimit të dokumenteve të 24 nëntorit 1951

Referuar shkresës zyrtare të 24 nëntorit 1951, ku Mehmet Shehu kishte propozuar dy lista me të dënuar, njëra politik dhe tjetra ordiner, për amnisti me rastin e përvjetorit të Çlirimit, Kujto.al - Arkiva Online e Viktimave të Komunizmit, sjell sot pjesën e fundit të listës me të dhëna të reja arkivore, duke e pasuruar arkivën për 482 të dënuar politik të regjimit komunist.

Të dhënat e reja konsistojnë mbi datëlindjen, vendbanimin, datën e arrestimit, akuzat e regjimit për ta, etj, duke na ndihmuar të krijojmë profilet për këta të dënuar politik, me të dhënat bazike.

Kujto.al do t'i publikojë edhe njëherë të gjithë emrat e kësaj liste, në një publikim të veçantë, për t’i ndihmuar të afërmit e tyre në gjetjen e të dhënave dhe më tej në pasurimin e profileve të tyre në arkivën tonë online.

 

Selajdin Hetem Kulla

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Zemblak, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 11 mars 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka propaganduar kundër pushtetit

 

Ramadan Hasan Dorezi

Datëlindja: 1933

Vendbanimi: Leshnjë, Kolonjë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 10 tetor 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar të arratisurit

 

Muharem Qani Pano

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Trezovë, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 14 tetor 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka dashur të arratiset për në Jugosllavi

 

Mynyr Mustafa Lumi

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Koshnicë, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 9 dhjetor 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë ballist dhe ka luftuar kundër LNÇL

 

Sadik Qamil Zhgaba

Datëlindja: 1919

Vendbanimi: Pilur, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 27 shtator 1944

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë ballist dhe ka luftuar kundër LNÇL

 

Jakup Zenel Gishta

Datëlindja: 1905

Vendbanimi: Mazrek, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 17 nëntor 1944

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë ballist dhe ka luftuar kundër LNÇL

 

Qeverim Alush Kurteshi

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Kurtes, Kolonjë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 16 prill 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: për aktivitet kundër pushtetit

 

Musa Nazif Kaseli

Datëlindja: 1900

Vendbanimi: Psar, Kolonjë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 10 tetor 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për furnizim dhe strehim të të arratisurve

 

Thoma Aleks Jorgji

Datëlindja: 1915

Vendbanimi: Prodan, Kolonjë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 21 shkurt 1951

Dënuar: 1 vit

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë polic dhe abuzoi në kryerjen e detyrës

 

Xhemal Abas Kaso

Datëlindja: 1896

Vendbanimi: Podë, Kolonjë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 16 gusht 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka bashkëpunuar me okupatorin italo-gjerman

 

Muhedin Estref Palili

Datëlindja: 1911

Vendbanimi: Dernov, Kolonjë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 7 tetor 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë ballist e ka luftuar kundër LNÇL

 

Rexhep Xhafer Kolgjini

Datëlindja: 1928

Vendbanimi: Lus, Tropojë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 3 prill 1949

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka dezertuar nga radhët e ushtrisë

 

Qerim Muharem Gega

Datëlindja: 1910

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 13 shtator 1947

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: 8 vite

Akuza: anëtar i organizatës tekniko-intelektuale

 

Myslim Mustafa Zavalani

Datëlindja: 1909

Vendbanimi: Zavalan, Përmet

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 22 mars 1945

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë komandant i çetës së Ballit

 

Koli Vangjel Gërmenji

Datëlindja: 1917

Vendbanimi: Ersekë, Ersekë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 24 gusht 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka formuar grupe kundër pushtetit

 

Qemal Hasan Caca

Datëlindja: 1896

Vendbanimi: Psar, Kolonjë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 24 gusht 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka formuar grupe kundër pushtetit

 

Miti Kozma Kolivani

Datëlindja: 1908

Vendbanimi: Zvirinë, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 16 gusht 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka propaganduar kundër pushtetit

 

Kasem Rexhep Pepa

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Kurdari, Burrel

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 25 shtator 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Mark Ded Legisi

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Sheper, Rëshen

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 20 janar 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Preng Llesh Legisi

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Sheper, Rëshen

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 20 janar 1950

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Llazi Guri Ravoniku

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Ravonik, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 16 gusht 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka dashur të arratiset në Jugosllavi

 

Qamil Zenel Zeneli

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Kostrec, Kolonjë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 18 qershor 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë në shërbim të UDB-së jugosllave

 

Servet Haxhi Bylykbashi

Datëlindja: 1912

Vendbanimi: Baban, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 27 tetor 1944

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë ballist dhe ka luftuar kundë Lëvizjes NÇL

 

Bajram Qamil Kertuka

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Fruth, Burrel

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 10 gusht 1949

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka dezertuar nga ushtria

 

Resmi Fejzo Zhira

Datëlindja: 1919

Vendbanimi: Vilçan, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 12 shkurt 1945

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë ballist dhe ka luftuar kundër Lëvizjes NÇL

 

Jovan Kristo Progri

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Progër, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 2 qershor 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka dekonspiruar sekretin e sigurimit

 

Kristo Jovan Mitko

Datëlindja: 1909

Vendbanimi: Egjipt, Korçë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 28 dhjetor 1950

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për agjitacion dhe propagandë kundër shtetit

 

Shefki Rushan Ogreni

Datëlindja: 1912

Vendbanimi: Pogradec, Pogradec

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 11 korrik 1949

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Hysen Myrteza Çakçiri

Datëlindja: 1908

Vendbanimi: Poloskë, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 27 maj 1945

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë ballist dhe ka luftuar LNÇL

 

Gani Fejzulla Spahiu

Datëlindja: 1907

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 10 janar 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka bashkëpunuar me okupatorin dhe kundër LNÇL

 

Faik Abedin Bendo

Datëlindja: 1907

Vendbanimi: Turan, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 12 qershor 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 15 vite

Akuza: ka dezertuar nga Lëvizja dhe është hedhur me Ballin

 

Avdulla Feim Lila

Datëlindja: 1910

Vendbanimi: Sovjan, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 12 nëntor 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka dashur të arratiset në Greqi

 

Pëllumb Ismail Gremi

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 16 gusht 1949

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka propaganduar kundër pushtetit

 

Sali Ilmi Topi

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 16 gusht 1949

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: është takuar me të arratisurit dhe ka propaganduar

 

Sulejman Dalip Feto

Datëlindja: 1885

Vendbanimi: Shënkollas, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 20 gusht 1950

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar të arratisurit

 

Jovan Kristo Xhaçka

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Grapsh, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 25 qershor 1950

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Vangjel Ilo Marko

Datëlindja: 1908

Vendbanimi: Rëmbec, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 25 prill 1950

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka propaganduar kundër pushtetit

 

Rapi Jani Kotonika

Datëlindja: 1935

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 24 prill 1950

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë anëtar i partisë popullore tradhtare

 

Pandi Irakli Irakliu

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 25 prill 1950

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë anëtar i partisë popullore tradhtare

 

Ismail Rakip Peshkopija

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Potgorije, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 19 tetor 1948

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me okupatorin dhe ka luftuar

 

Niko Ilo Dvorani

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 16 gusht 1949

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë në shërbim të UDB-së jugosllave

 

Teni Dhosi Misrasi

Datëlindja: 1932

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 5 prill 1950

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë informator i një grupi antipushtet

 

Virjon Mihal Zerva

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 29 nëntor 1949

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Taip Hetem Rakipllari

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Sovjan, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 25 shtator 1949

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Haki Hysen Hadri

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Nishavec, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 16 gusht 1949

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka propaganduar kundër pushtetit

 

Flora Levis Ginevrinos

Datëlindja: 1915

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 16 maj 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset jashtë shtetit

 

Tefik Meko Haxhillari

Datëlindja: 1910

Vendbanimi: Malavec, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 16 gusht 1949

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në grupin e studentëve në Korçë

 

Shyqyri Meko Haxhillari

Datëlindja: 1910

Vendbanimi: Malavec, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 16 gusht 1949

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në grupin e studentëve në Korçë

 

Mustafa Rushan Islami

Datëlindja: 1910

Vendbanimi: Tiranë, Tiranë

Shtresa: qytetare e varfë

Data e arrestimit: 1 prill 1949

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Gjin Gjon Vllashi

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Grazhdë, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 19 tetor 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset jashtë shtetit

 

.....................................

 

Dhimitri Kolevica Nuçi

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 25 prill 1950

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka vendosur të arratiset në Jugosllavi

 

Alajdin Dervish Axhillari

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 2 qershor 1949

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka bashkëpunuar me kriminelë të arratisur

 

Tafil Millan Baçi

Datëlindja: 1929

Vendbanimi: Tiranë, Tiranë

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 10 janar 1949

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: 3 vite

Akuza: ka qenë në shërbim të UDB-së jugosllave

 

Vasil Vangjel Ciko

Datëlindja: 1912

Vendbanimi: Çiflik, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 25 prill 1950

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë anëtar i partisë popullore

 

Tom Gjergj Kurti

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Reç, Shkodër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 18 gusht 1949

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka propaganduar kundër pushtetit

 

Petrit Shaban Gishta

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Bulgarec, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 22 shtator 1949

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka propaganduar kundër shtetit

 

Fitrete Kajan Rota

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Poloskë, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 21 gusht 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi me burrin e saj

 

Muhamet Avdi Qeraxhiu

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Ballsh, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 21 korrik 1947

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka bashkëpunuar me okupatorin dhe tradhtarët

 

ELBASANI:

 

Ismail Ali Muzhaqi

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Elbasan, Elbasan

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 6 mars 1946

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka luftuar kundër LNÇL

 

Qamil Sali Saliu

Datëlindja: 1911

Vendbanimi: Peqin, Elbasan

Shtresa: ____

Data e arrestimit: 24 mars 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë ballist

 

Ram Beqir Cani

Datëlindja: 1911

Vendbanimi: Shalsë, Elbasan

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 1 shtator 1949

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelë të arratisur

 

Fadil Rexhep Pilafi

Datëlindja: 1914

Vendbanimi: Peqin, Elbasan

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 2 maj 1945

Dënuar: 30 maj 1945

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka luftuar kundër LNÇL

 

Danan Ymer Haxhiu

Datëlindja: 1900

Vendbanimi: Elbasan, Elbasan

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 17 maj 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka luftuar kundër LNÇL duke qenë spiun

 

Hamit Emin Lluka

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Funar, Elbasan

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 21 maj 1946

Dënuar: 30 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka bashkëpunuar me okupatorin dhe ka luftuar LNÇL

 

Lutfije Isuf Norjaku

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Durrës, Durrës

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 15 prill 1950

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Mazllëm Shaqir Çela

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Lugjaj, Peshkopi

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 13 gusht 1946

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 8 vite

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelët

 

Halil Bajram Bami

Datëlindja: 1912

Vendbanimi: Martanesh, Burrel

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 7 gusht 1946

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar Ram Dervishin etj.

 

Xhafer Ahmet Shenepremtja

Datëlindja: 1908

Vendbanimi: Shenepremte, Elbasan

Shtresa: fshatare e pasur

Data e arrestimit: 6 shtator 1947

Dënuar: me jetë

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka propaganduar kundër pushtetit dhe arratiset

 

Selim Selim Keruci

Datëlindja: 1900

Vendbanimi: Sllovë, Peshkopi

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 27 korrik 1946

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë ballist dhe ka luftuar kundër LNÇL

 

Haki Islam Shehi

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Vajkal, Peshkopi

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 20 korrik 1946

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 8 vitee

Akuza: ka qenë një kohë të gjatë në arrati

 

Enver Ali Begu

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Vakuf, Peshkopi

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 30 maj 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: i kanë marrë pushkën kriminelët duke qenë polic

 

Dava Sadik Rina

Datëlindja: 1911

Vendbanimi: Mure, Peshkopi

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 4 mars 1950

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelët

 

Stefan Marjo Papalou

Datëlindja: 1910

Vendbanimi: Elbasan, Elbasan

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 30 tetor 1944

Dënuar: me jetë

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë spiun dhe ka propaganduar kundër LNÇL

 

Qamil Rahman Manjani

Datëlindja: 1908

Vendbanimi: Kopçisht, Peshkopi

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 23 gusht 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 6 vite

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelët

 

Simon Jorgji Boba

Datëlindja: 1923

Vendbanimi: Pogradec, Pogradec

Shtresa: qytetare e pasur

Data e arrestimit: 17 maj 1947

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një grup antipushtet

 

Idris Mehmet Muça

Datëlindja: 1912

Vendbanimi: Shtëpanj, Elbasan

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 13 tetor 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në organizatën tradhtare të Alush Leshanakut

 

Ibrahim Adem Hoxha

Datëlindja: 1896

Vendbanimi: Kotodesh

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 8 gusht 1946

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka mobilizuar njerëz me forcë në radhët e Ballit

 

Ali Xhafer Visha

Datëlindja: 1902

Vendbanimi: Bulqizë, Shupenzë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 5 dhjetor 1946

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë xhandar dhe ka marrë pjesë kundër partizanëve

 

Sali Idris Kasa

Datëlindja: 1911

Vendbanimi: Shtëpanj, Elbasan

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 14 prill 1947

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një organizatë për rrëzimin e pushtetit

 

Gani Dik Selenica

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 17 maj 1947

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka qenë kryetar i grupit të rinjtë intelektualë

 

Hasan Ali Smaçi

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Peshkopi, Peshkopi

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 11 mars 1949

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë spiun i UDB-së jugosllave

 

Abedin Haki Beli

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 5 korrik 1947

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka qenë me një grup antipushtet

 

Gani Rapush Tabaku

Datëlindja: 1914

Vendbanimi: Kathnek, Elbasan

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 19 qershor 1947

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar Hamit Matjanin

 

Muharem Ymer Dervishi

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Peqin, Elbasan

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 8 prill 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për tentativë vrasjeje dhe për arratisje jashtë shtetit

 

Halit Ali Lamçe

Datëlindja: 1915

Vendbanimi: Elbasan, Elbasan

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 9 tetor 1947

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka marrë pjesë në një grup antipushtet

 

Kadri Hysen Dyrmishi

Datëlindja: 1905

Vendbanimi: Gruje, Elbasan

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 11 mars 1945

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë eksponent i Ballit Kombëtar

 

Dervish Qamil Musaj

Datëlindja: 1907

Vendbanimi: Kishtë, Elbasan

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 15 prill 1946

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë komandant i Ballit

 

Ganije Rexhep Hanku

Datëlindja: 1906

Vendbanimi: Poçest, Peshkopi

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 15 prill 1950

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka nxitur dy persona për t’u arratisur në Jugosllavi

 

Haxhi Kalem Stafa

Datëlindja: 1904

Vendbanimi: Mullagjesh, Elbasan

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 30 gusht 1949

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelët

 

Spiro Kostandin Bardhi

Datëlindja: 1911

Vendbanimi: Shtermen, Elbasan

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 1 nëntor 1947

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë kryetar i një grupi antipushtet

 

Hasan Ali Lela

Datëlindja: 1924

Vendbanimi: Gurmath, Burrel

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 10 gusht 1949

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka ikur nga fronti në kohën e provokacioneve

 

Halit Ismail Shëngjini

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Elbasan, Elbasan

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 11 tetor 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka pasur lidhje me kriminelët e arratisur

 

Asllan Hasan Hasani

Datëlindja: 1893

Vendbanimi: Peshkopi, Peshkopi

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 14 gusht 1946

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelët

 

Ndue Gjergj Gjinkolla

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Kurbnesh, Burrel

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 10 prill 1944

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

BERATI

 

Lalo Ramë Sheraku

Datëlindja: 1904

Vendbanimi: Prishtë, Skrapar

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 6 qershor 1947

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me Ballin dhe ka fshehur armë

 

Andrea Nikolla Gjyli

Datëlindja: 1898

Vendbanimi: Poliçan, Gjirokastër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 30 maj 1946

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në organizatën Vorio-Epir

 

Sherif Musa Mara

Datëlindja: 1900

Vendbanimi: Vlorë, Vlorë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 17 janar 1945

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë me Ballin Kombëtar

 

Adem Asllan Fejzulla

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Graca, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 23 janar 1945

Dënuar: 30 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka marrë pjesë me Ballin Kombëtar dhe ka luftuar kundër LNÇL

 

Fadil Hajdar Rapaj

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Trevllazër, Vlorë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 11 dhjetor 1945

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka shpërndarë trakte kundër pushtetit

 

Hekuran Kareman Llano

Datëlindja: 1911

Vendbanimi: Buzmath, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 31 dhjetor 1944

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka bashkëpunuar me Ballin

 

Bajram Sherifaj Rapushi

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Varibovë, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 7 shkurt 1946

Dënuar: 30 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka bashkëpunuar me Ballin ddhe ka plaçkitur në popull

 

Luto Sadik Gjyzeli

Datëlindja: 1883

Vendbanimi: Lushnjë, Lushnjë

Shtresa: -

Data e arrestimit: 10 maj 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë fashist dhe kundër Luftës NÇL

 

Braho Ismail Dobrenja

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Dobrenjë, Skrapar

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 1 gusht 1947

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka bashkëpunuar me një grup antipushtet

 

Ali Riza Rozhdija

Datëlindja: 1916

Vendbanimi: Orizaj, Berat

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 8 shtator 1947

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka marrë pjesë në organizatën bashkimi shqiptar

 

Rexhep Jashar Baçinofti

Datëlindja: 1893

Vendbanimi: Bufas, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 16 janar 1945

Dënuar: 30 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka qenë i lidhur ngushtë me Ballin Kombëtar

 

Ndoc Jorgji Qeraxhiu

Datëlindja: 1909

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 9 shtator 1947

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka qenë spiun i Fulcit

 

Gjon Mark Rama

Datëlindja: 1908

Vendbanimi: Stamboll, Turqi

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 8 shtator 1947

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka qenë spiun dhe sabotator i pushtetit

 

Sulo Mane Grameni

Datëlindja: 1906

Vendbanimi: Mbrostar, Lushnjë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 16 korrik 1945

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka luftuar kundër partizanëve

 

Kristaq Kici Tavanxhiu

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Berat, Berat

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 11 prill 1950

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një grup terrorist antipushtet

 

Sami Muharem Muharemi

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Berat, Berat

Shtresa: fshatare e esme

Data e arrestimit: 18 gusht 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka marrë pjesë në një grup antipushtet

 

Përparim Kadri Hajdari

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Xhepes, Skrapar

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 16 maj 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka propaganduar kundër pushtetit në ushtri

 

Braush Hazis Zeneli

Datëlindja: 1929

Vendbanimi: Sfir, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 6 qershor 1945

Dënuar: 30 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë ballist dhe ka luftuar kundër Lëvizjes NÇL

 

Musa Ismail Llangoni

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Lumas, Berat

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 16 nëntor 1949

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka propaganduar në ushtri për moskryerjen e shërbimit

 

Stefan Leko Prifti

Datëlindja: 1911

Vendbanimi: Marinës, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 28 dhjetor 1948

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka propaganduar kundër pushtetit

 

Ilija Jane Gramozi

Datëlindja: 1928

Vendbanimi: Çiflik, Sarandë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 14 janar 1950

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Pilo Toli Caca

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Çiflik, Sarandë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 14 janar 1950

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Guido Milto Xhimitiku

Datëlindja: 1931

Vendbanimi: Qyteti Stalin, Qyteti Stalin

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 11 prill 1950

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një grup antipushtet dhe sabotator

 

Sybi Veli Sulçe

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Kadipashaj, Lushnjë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 4 shkurt 1945

Dënuar: 30 vite

Zbritje dënimi: 15 vite

Akuza: ka luftuar kundër partizanëve dhe për mobilizim të tjerë

 

Rapo Riza Balli

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Pobrat, Berat

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 26 nëntor 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka marrë pjesë në organizatën bashkimi shqiptar

 

TIRANA:

 

Iljas Nevrus Nevruzaj

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Sunjoll, Ersekë

Shtresa: -

Data e arrestimit: 5 qershor 1950

Dënuar: 2 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: dënuar nga Gjykata Speciale

 

Thanas Panajot Cakuli

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Hardhasov, Sarandë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 11 tetor 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: dënuar nga Gjykata Speciale

 

Binak Brahim Brahimi

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Petkaj, Kukës

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 18 dhjetor 1950

Dënuar: 18 dhjetor 1950

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: dënuar nga Gjykata Speciale

 

Shefik Feta Allkushaj

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Gllavë, Berat

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 16 tetor 1948

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë agjent i UDB-së jugosllave

 

Xhuvi Todi Trajani

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Progër, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 16 prill 1951

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: dënuar nga Gjykata Speciale

 

Shefqet Kasem Aliu

Datëlindja: 1923

Vendbanimi: Amenicë, Vlorë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 27 korrik 1950

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: dënuar nga Gjykata Speciale

 

Reshat Jashar Berberi

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Stropan, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 25 gusht 1950

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: dënuar nga Gjykata Speciale

 

Prel Qerim Pepa

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Drepaj, Tropojë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 27 shkurt 1950

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: dënuar nga Gjykata Speciale

 

Hekuran Hasim Kulla

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Vergo, Sarandë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 28 gusht 1950

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: dënuar nga Gjykata Speciale

 

Mustafa Qamil Manjani

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Omesh, Peshkopi

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 28 prill 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: dënuar nga Gjykata Speciale

 

Adem Ahmet Pilku

Datëlindja: 1911

Vendbanimi: Dibër. Tiranë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 17 maj 1949

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë agjent i francezëve

 

Erifili Pavllo Bezhani

Datëlindja: 1917

Vendbanimi: Vlorë, Tiranë

Shtresa: qytetare e pasur

Data e arrestimit: 16 maj 1947

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka marrë pjesë në grupin e deputetëve

 

Martin Kol Ndoja

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 10 shtator 1948

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka rënë në marrëveshje me kriminelin Vath Marashi

 

Shënim:

Numri 116 konsiderohet i prishur

N/kolonel

Maqo Çomo (firma)

Dt. 24-XI-1951

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In case you are aware of crimes, victims or events related to the communist period in Albania, click here to publish it in our archive.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here