8 March, 2023
blank

Burgjet dhe kampet e Punës në Shqipëri, 1944-1991

Lista e të gjithë burgjeve të mbyllura dhe kampeve të punës ku vuajtën dënimin të burgosurit politik shqiptarë gjatë periudhës 1944-1991   Burgjet Burgu nr.1 Peshkopi, vitet 1944-1950 Burgu nr.3 Burrel, vitet 1946-1991 Burgu nr.4 Shkodër (më vonë Reparti...
blank

Lista/ 110 drejtues të Sigurimit të Shtetit që kryen krime monstruoze

  Nga Leka Ndoja Në  përkujtim të 40 vjetorit të procesit të fundit gjyqësor ndaj klerit katolik, të 29 prillit 1977 ndaj Imzot Ernest Luigj Çobës, Ipeshkvit të mbramë të Shkodrës gjatë komunizmit, dhe në përkujtim...
blank

881 vite burg kryen priftërinjtë që vinin nga 24 universitete të Europës

  9 shekuj burg për klerikët katolikë shqiptarë që kishin kryer së bashku 450 vjet studime. 38 klerikë u shpallën martirë nga Vatikani, 28 prej tyre nuk kanë varr. Martirizimi i priftërinjve katolikë në shifra. Pas 22...
NDIHMO