26 janar 1945, masakra e parë e komunistëve në Shkodër

0
251
blank

73 vjet më parë- Si u pushkatuan me urdhër të Josif Pashkos, para mijëra qytetarëve shkodranë, major Shaban Elezi, Palok Pikolini, Elez Hoti, Ded Shabani, Shefki HalitiPjeter Nikaj, Abdyl Bushati dhe Selim Rama...

26 janari i 1945 shënon masakrën e parë të komunistëve në Shkodër ku para qytetarëve në qëndër të qytetit do të pushkatoheshin 8 persona: Major  Shaban Elezi, Palok Pikolini, Elez Hoti, Ded Shabani, Shefki HalitiPjeter Nikaj, Abdyl Bushati dhe Selim Rama. Pushkatimi i tyre nga regjimi i sapo instaluar komunist do ishte ngjallja e terrorit në popullsi dhe frika që do pasonte.

Vrasja u bë më urdhër të Prokurorit të Shkodrës Josif Pashko, i cili kishte filluar punën, e ndërsa masakra ndodhi 2 muaj pas instalimit të qeverisë së Enver Hoxhës. Sipas dëshmitarëve të kohës ky ekzektutim do të ishte preludi i atyre mijra pushkatimeve që u kryen në Shqipëri pa gjyqe apo me dëshmitarë të rremë.

In case you are aware of crimes, victims or events related to the communist period in Albania, click here to publish it in our archive.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here