21 November, 2022
Home Tags Mehmet Shehu

Tag: Mehmet Shehu

Telegrami/ Mehmet Shehu: Do të pushkatojmë 31 mirditorë

Telegram dërguar Enver Hoxhës, 2 ditë pas vrasjes së Bardhok Bibës/ Hakmarrja e Shehut: Do të arrestojmë 132 mirditorë, 31 prej të cilëve do...

Shkurt ‘45/ Mehmet Shehu: Kujt t'i kërkohet arma, duhet të dorëzojë...

Gjatë operacionit për të kapur Prek Calin, në 12 shkurt 1945, Mehmet Shehu si komandant i Komandës së Operacionit, u dërgon shtabeve të brigadave...

Dokumenti i rrallë i 1962/ Një skaner për të internuarit e...

Pse Mehmet Shehu shkruan se internimet duheshin hequr si masë ndëshkimi dhe se nga 1103 persona vetëm 50 prej tyre duheshin mbajtur në internim... Një...

“Tepër sekret”, 1959/ Kadri Hazbiu: Gjendje e rëndë,  mbi 800 të...

Dokumenti i rrallë, ku krerët e regjimit e pranojnë gjendjen alarmante,  të të burgosurve të sëmurë, të cilëve ju mohoheshin medikamentet dhe kushtet minimale...

Demaskimi fshatçe i armikut të klasës, gjyqet komuniste në Vlorë

Historia tronditëse në fshatin Vranisht në vitin 1960, kur nipi sigurims demaskonte e tallej me kufomën e dajos së tij kulak, Beqir Metja Pas vitit...

Takim me xhelatin

Maria Gorizia, italiania që kërkonte mëshirën e Mehmet Shehut për lirimin e bashkëshortit të pafajshëm Maria Gorizia, ishte një italiane që fati i keq e...

Dokumenti/ Letra e partizanes Liri Gega që vërteton krimet e...

  “Kur të shkojmë në veri do të marrim hakën, nuk do lëmë shtëpi e njeri në këmbë…”, është betimi i xhelatit komunist Mehmet Shehu...

Fjala e fundit e Prek Calit: Ma bani hallall o burra...

Ditët e fundit në burg dhe biseda me Valentin Pervizin  pak çaste para pushkatimit..... Në korridorin e burgut ishin edhe 9 të burgosur të...

Shkurt 1946/ Si u pushkatuan dy të rinjtë nga Malësia e...

“Gjeka u rrëzua në gjuajtjet e para të automatikut komunist, kurse Gjergji e mbajti në krahë deri sa të dy u rrëzuan së bashku,...

Kampi i Tepelenës si varreza e hapur mbi trupin e Shqipërisë

Eugjen Merlika: Ende sot më rrëqeth kujtimi i atyre orëve të kaluara në errësirën e birucës, i vetëm, duke qarë prej frikës së gogolit....
NDIHMO