blank

Tiranë, 1 Mars 1945. Salla e kinema “Kosovës” ku u zhvillua Gjyqi Special per te akuzuarit si Kriminelë Lufte, U gjykuan 60 persona të akuzuar si bashkëpunëtorë të pushtuesve italianë dhe gjermanë, prej të cilëve 17 u dënuan me vdekje, 41 me burgime të ndryshme nga 2-102 vjet dhe vetëm dy prej të pandehurve u shpallën të pafajshëm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here