Dokumenti i 1946, komunistët në Shkodër: Ja lista e shtëpive që kemi djegur

0
205
blank

Një dokument i 9 shtatorit 1946, vjen si një dëshmi e rradhës për terrorin dhe raprezaljet që komunistët bënë në Shkodër sapo morën pushtetin. Dokumenti që ruhet në Arkivin e Ministrisë së Brendshme, në fondin e Divizionit të Mbrojtjes së Popullit liston afro 33 shtëpi të djegura nga Divizioni i Mbrojtjes së Popullit, Shkodër. Më poshtë dokumenti i plotë.

Lista e shtëpive të djegura në periferi

[9 shtator 1946]

Katundi Vorfë

 1. Haxhi Tahiri
 2. Malo Mustafa
 3. Idris Tahiri
 4. Dajë Sadiku
 5. Met Halili
 6. Cen Selmani

 

Katundi Kullaj

 1. Ymer Zeneli
 2. Kup Dani
 3. Halil Bajraktari
 4. Feta Çela
 5. Sal Nuzi
 6. Hali Hamiti

 

Katundi Dragoç

 1. Smahil Duli
 2. Hajdar Tafa
 3. Demush Nuzi
 4. Osman Haxhija

 

Katundi Bokes

 1. Zyber Cafi
 2. Bas Sulejmani
 3. Shaban Hyseni
 4. Brahim Selmani
 5. Halit Meti
 6. Veli Ramushi
 7. Jaho Sala
 8. Qazim Nuzi

 

Katundi Resek

 1. Ymer Beqiri
 2. Çel Murati
 3. Hajdar Smajli

 

Katundi Domen

 1. Sul Turku
 2. Bel Shabani
 3. Eles Haxhija
 4. Hajdar Smajli
 5. Beqir Cafi

 

Katundi Hot i Ri

 1. Pjetër Gjok Luli

 

Komisari politik

Kapiten

(Maman Saliu)

Komandant’i qarkut m.p

Major (Mihallaq Ziçishti)

(Firma)

(AMB,  F. Diviz. Mbr. Popullit., V. 1946, D. 62, FL. 18)

 

In case you are aware of crimes, victims or events related to the communist period in Albania, click here to publish it in our archive.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here