7 December, 2022
Home Tags Sigurimi i shtetit

Tag: Sigurimi i shtetit

7 vjet burg për ballistin që nuk u bë bashkëpunëtor i...

"Gjykatësi, le të fillojm për të marrë vendimin. U ngrit salla ky të pushkatohet ky qen, të qërrohet edhe ky. Prokurori i thot sallës...

80 vjeç në shërbim të Sigurimit, i moshuari që gjurmonte të...

Në shërbim të Sigurimit, deri në moshën 80 vjeç, në vitin 1959 një i moshuar nga një fshat i Librazhdit, i kërkon ndihmë qeverisë...

Vrasja e shkencëtares Sabiha Kasimati dhe pse Enver Hoxha e çoi...

Kthimi i Sabiha Kasimatit nga studimet në Torino dhe refuzimi i saj për të shkuar në Amerikë si studiuese në një laborator shkencor. Vrasja...

Dokumenti/ Letra për "Tarasin": Petrit Dume braktisi betejën e Vithkuqit, u...

Trimëria e partizanëve ka qënë një ndër pikat thelbësore të propagandës së komunistëve në diktaturë. Padyshim që më “trimat” do të klasifikoheshin nga regjimi,...

Autokritika e një sigurimsi, “Jam imoral dhe kam torturuar...”

Të dhunshëm, shpesh të pashkolluar, mizorë dhe me një pushtet kriminal që e përdornin si të ishin zotër mbi njerëz të pafajshëm. Ky mund...

Hetuesi monstër Baudin Kazani, si e mbajti tre ditë e net...

Ka ndodhur në degën e Punëve të Brendshme në Kolonjë ku sipas dokumentit, hetuesi Baudin Kazani ka mbajtur të pandehurin Koço Xhuma ,tre netë...

Dokumentet e 1945/ Ja lista e drejtuesve të parë të Sigurimit...

Cilët ishin komandantët, komisarët dhe zv. Komisarët e Strukturave të Mbrojtjes së Popullit, strukturat që kontribuan në shtypjen e çdo qëndrese antikomuniste dhe në...
NDIHMO