Grupi i pestë/ 100 profile me të dhëna të reja arkivore, nga dokumentet e vitit 1951

0
219
blank

Vijojmë hedhjen e të dhënave të reja arkivore për profilet e viktimave të komunizmit, duke e pasuruar arkivën e Kujto.al me grupin e pestë, për 100 të dënuar të tjerë politik nga dokumentet e 24 nëntorit 1951

Referuar shkresës zyrtare të 24 nëntorit 1951, ku Mehmet Shehu kishte propozuar dy lista me të dënuar, njëra politik dhe tjetra ordiner, për amnisti me rastin e përvjetorit të Çlirimit, Kujto.al - Arkiva Online e Viktimave të Komunizmit, sjell sot  të dhëna të reja arkivore për 100  të dënuar të tjerë nga lista me 480 të dënuar politikë, duke e çuar listën me të dhëna të reja, në 350 të burgosur politik të regjimit. Të dhënat e reja konsistojnë mbi datëlindjen, vendbanimin, datën e arrestimit, akuzat e regjimit për ta, etj, duke na ndihmuar të krijojmë profilet për këta të dënuar politik, me të dhënat bazike.

Të gjithë këto të dhëna do të hidhen paralelisht në databazën e arkivës tonë, duke e pasuruar atë me dhëna autentike arkivore.

Më poshtë, sjellim të dhënat për grupin e pestë, me 100 të dënuar të tjerë të kësaj liste:

Shefit Xhelo Hoxhaj

Datëlindja: 1890

Vendbanimi: Drizër, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 10 tetor 1948

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me Xhevit Qerimin

 

Abas Isuf Shabani

Datëlindja: 1917

Vendbanimi: Ekal, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 7 qershor 1949

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me Xhevit Qerimin

 

Haxhi Shban Mustafa

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Velçë, Vlorë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 9 korrik 1946

Dënuar: 30 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë ballist dhe ka luftuar kundër lëvizjes NÇL

 

Faik Sula Muke

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Graçan, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 5 nëntor 1948

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me Xhevit Qerimin

 

Sulo Rustem Musta

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Meshen, Lushnjë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 14 korrik 1950

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me të arratisurit

 

Shaqir Hamit Danga

Datëlindja: 1924

Vendbanimi: Karkavec, Elbasan

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 27 mars 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë polic dhe ka bashkëpunuar me disa të burgosur

 

Galip Myrto Metaj

Datëlindja: 1897

Vendbanimi: Vlorë, Vlorë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 15 maj 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me Fiqiri Dinen

 

Riza Pasho Dero

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Golimbas, Vlorë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 24 qershor 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka rënë në kompromis të të burgosurit

 

Xhevdet Feti Dero

Datëlindja: 1919

Vendbanimi: Smokthinë, Vlorë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 2 maj 1947

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë ballist

 

Medin Dervish Bektashi

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Mazhar, Vlorë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 26 tetor 1945

Dënuar: 15  vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë nëntoger i Ballit

 

Fejzo Lulo Beqiraj

Datëlindja: 1901

Vendbanimi: Gorisht, Vlorë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 11 dhjetor 1948

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me një grup kundërshtar

 

Shefqet Xheka Arshi

Datëlindja: 1931

Vendbanimi: Kallame, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 3 korrik 1950

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një grup antipushtet

 

Hekuran Avdulla Bregasi

Datëlindja: 1904

Vendbanimi: Llokfend, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 26 tetor 1949

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar të arratisurin Xhevit Qerimi

 

Rexhep Ali Kastrati

Datëlindja: 1917

Vendbanimi: Pojan, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 15 tetor 1949

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka propaganduar kundër pushtetit

 

Hamit Muço Selmani

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Velçë, Vlorë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 29 prill 1949

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një grup klandestin antipushtet

 

Hysni Selman Aliaj

Datëlindja: 1915

Vendbanimi: Dukat, Vlorë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 20 tetor 1949

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar armikun Jazo Ademi

 

Selim Mehmet Gracani

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Elbasan, Elbasan

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 23 qershor 1947

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një grup për sabotimin e zgjedhjeve

 

Daut Mustafa Brati

Datëlindja: 1905

Vendbanimi: Tragjas, Vlorë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 25 maj 1949

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në organizata klandestine

 

Dervish Ahmet Ibro

Datëlindja: 1912

Vendbanimi: Tragjas, Vlorë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 1 shtator 1949

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar të arratisurin Jazo Ademi

 

Myslim Brahush Neimi

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Mberas, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 14 korrik 1950

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar kriminelë dhe ka mbajtur armë

 

Muharem Shaban Gremi

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Belinë, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 15 shkurt 1950

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar të arratisurin Xhevit Qerimi

 

Tajar Ali Likani

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Fier, Fier

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 22 shtator 1948

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në organizatën tradhtare të Xhevit Qerimit

 

Nebi Gani Gremi

Datëlindja: 1912

Vendbanimi: Beline, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 6 shkurt 1950

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në organizatën tradhtare të Xhevit Qerimit

 

Fejzi Shaban Gremi

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Beline, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 19 shkurt 1950

Dënuar: 9 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në organizatën tradhtare të Xhevit Qerimit

 

Feta Asllan Gremi

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Beline, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 19 shkurt 1950

Dënuar: 12 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar kriminelin Xhevit Qerimi

 

GJIROKASTRA

 

Sotir Cepo Polo

Datëlindja: 1901

Vendbanimi: Sopik, Sarandë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 12 shtator 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi me dy të tjerë

 

Thimio Qendro Mano

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Drovjan, Sarandë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 15 gusht 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Mehmet Ali Bello

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Goraj, Berat

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 7 shkurt 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: kur ka qenë ushtar ka plagosur veten

 

Parashqevi Dhaskal Vasili

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Karoq, Sarandë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 13 mars 1951

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Çamato Nikolla Qezari

Datëlindja: 1911

Vendbanimi: Karoq, Sarandë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 13 mars 1951

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Areti Mihal Nika

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Sopik, Sarandë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 10 shtator 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Stavro Filip Karaxhoti

Datëlindja: 1896

Vendbanimi: Qenurjo, Sarandë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 19 prill 1946

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka pasur lidhje me diversantët e ardhur në Shqipëri

 

Shaho Shutaj Qerimi

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Kras, Tepelenë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 27 janar 1950

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar Halil Shutajn

 

Zyber Abedin Lulaj

Datëlindja: 1903

Vendbanimi: Zhulaj, Tepelenë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 21 tetor 1949

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: 3 vite

Akuza: ka nxitur Halil Shytin për arratisje në Greqi

 

Mehmet Shahin Muçodemaj

Datëlindja: 1890

Vendbanimi: Luftinj, Tepelenë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 2 tetor 1948

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë pjesëtar i grupit reaksionar të Tepelenës

 

Selfo Xhemal Mamulikaj

Datëlindja: 1900

Vendbanimi: Kampçisht, Tepelenë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 16 tetor 1948

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë pjesëtar i grupit reaksionar të Tepelenës

 

Fotini Jorgo Zarifi

Datëlindja: 1895

Vendbanimi: Labovë, Gjirokastër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 12 prill 1950

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Mitro Gole Djamandi

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Saragqinist, Gjirokastër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 29 prill 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: 3 vite

Akuza: ka furnizuar të arratisurit dhe arratiset në Greqi

 

Harallamb Kristo Tako

Datëlindja: 1900

Vendbanimi: Glin, Gjirokastër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 30 dhjetor 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë spiun i grekëve

 

Vjeno Kristo Zafiri

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Labovë, Gjirokatër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 12 prill 1950

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Zigur Goxha Bilush

Datëlindja: 1929

Vendbanimi: Picar, Gjirokastër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: gusht 1947

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka qenë ballist dhe ka luftuar kundër lëvizjes NÇL

 

Llazo Mihal Kaleja

Datëlindja: 1932

Vendbanimi: Sotir, Gjirokastër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 18 shkurt 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Jorgo Ilija Liçka

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Sopik, Gjirokastër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 7 nëntor 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Anastasija Llambro Papajoti

Datëlindja: 1900

Vendbanimi: Çatist, Gjirokastër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 25 mars 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka rënë në kontakt me kriminelët për arratisje në Greqi

 

Kosta Harallamb Rako

Datëlindja: 1907

Vendbanimi: Glinë, Gjirokastër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 30 dhjetor 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka propaganduar kundër pushtetit

 

Fani Dhimitri Doku

Datëlindja: 1907

Vendbanimi: Kakogoranzi, Gjirokastër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 20 dhjetor 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë përgatitur për t’u arratisur në Greqi

 

Petro Kristo Zafiri

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Labovë, Gjirokastër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 11 prill 1950

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Greqi

 

Asime Muhamet Shytaj

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Kras, Tepelenë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 6 shtator 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka pasur dijeni mbi arratisjen e Halil Shytit dhe nuk e ka denoncuar

 

Daut Xhemal Xhahe

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Kras, Tepelenë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 6 shtator 1949

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar të arratisurin Halil Shyti

 

Boro Isuf Biro

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Vergo, Sarandë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 18 maj 1949

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar diversantët e ardhur nga Greqia

 

................................

 

Petrit Levend Metushi

Datëlindja: 1929

Vendbanimi: Vergo, Sarandë

Shtresa: fshatare e pasur

Data e arrestimit: 24 maj 1949

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar diversantët e ardhur nga Greqia

 

Ferit Hamza Hamzaj

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Lurë, Peshkopi

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 15 nëntor 1949

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka kundërshtuar urdhrin e Komandantit Suprem

 

Themo Pilo Vasho

Datëlindja: 1910

Vendbanimi: Tropovë, Gjirokastër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 24 prill 1950

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka ushtruar veprimtari armiqësore kundër pushtetit

 

Dhimitër Hariz Hajdhoni

Datëlindja: 1915

Vendbanimi: Kllomo, Gjirokastër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 17 janar 1949

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka ushtruar veprimtari armiqësore kundër pushtetit

 

Çelo Nurk Gjini

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Lazarat, Gjirokastër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 29 gusht 1949

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një grup antipushtet

 

Lik Mulla Osmani

Datëlindja: 1886

Vendbanimi: Selittë, Elbasan

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 1 janar 1945

Dënuar: 30 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka qenë komandant i një çete të Ballit

 

Xhafer Ali Gjishi

Datëlindja: 1903

Vendbanimi: Ishmë, Tirnë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 30 korrik 1947

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka pasur lidhje me të arratisurin Ymer Keçi

 

Zyber Vejsel Zyba

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Milot, Durrës

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 23 shkurt 1946

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka furnizuar dhe ka strehuar kriminelët

 

Vangjel Mihal Seva

Datëlindja: 1929

Vendbanimi: Nartë, Vlorë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 19 korrik 1948

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka bërë pjesë në një grup antipushtet

 

Hasan Idriz Gruda

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Dragaç, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 28 gusht 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një grup antipushtet

 

Kadri Ahmet Gjini

Datëlindja: 1903

Vendbanimi: Gjinaj, Durrës

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 7 mars 1950

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelët

 

Mehill Kol Kola

Datëlindja: 1929

Vendbanimi: Fiet, Pukë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 15 nëntor 1949

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka refuzuar urdhrin e Komandantit Suprem

 

Esat Ibrahim Ymeraj

Datëlindja: 1924

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 24 prill 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka organizuar një grup antipushtet

 

KORÇË

 

Vangjel Kristaq Nako

Datëlindja: 1934

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 9. 12. 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për tentim arratisjeje në Greqi

 

Vangjel Nikollaq Pelteku

Datëlindja: 1933

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 29 nëntor 1949

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për tentim arratisjeje në Greqi

 

Remzi Qamil Kellolli

Datëlindja: 1934

Vendbanimi: Cangoj, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 1 shtator 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për agjitacion e propagandë, kundërshtar

 

Ollga Nikollaq Adhami

Datëlindja: 1904

Vendbanimi: Qytezë, Korçë

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 16 tetor 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për tentim arratisjeje në Greqi

 

Selami Feim Ahmeti

Datëlindja: 1924

Vendbanimi: Shëngjergj, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 16 gusht 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për agjitacion e propagandë kundër shtetit

 

Theodhor Spiro Naço

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 21 nëntor 1949

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për agjitacion e propagandë kundër pushtetit

 

Abaz Ahmet Lati

Datëlindja: 1893

Vendbanimi: Bulgarec, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 16 gusht 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për agjitacion e propagandë kundër pushtetit

 

Riza Tafil Hatja

Datëlindja: 1924

Vendbanimi: Drenovë, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 10 korrik 1950

Dënuar: 2 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për tentim arratisje në Greqi me një grup

 

Enver Hasan Demiraj

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Bilisht, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 25 prill 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për propagandë kundër pushtetit

 

Taqi Dhionis Merija

Datëlindja: 1891

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 21 dhjetor 1946

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: agjent i anglo-amerikanëve

 

Tafil Emin Karafili

Datëlindja: 1910

Vendbanimi: Buhar, Përmet

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 29 shtator 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: për bashkëpunim me okupatorin dhe tradhtarë

 

Riza Rexhep Hoxha

Datëlindja: 1915

Vendbanimi: Popçisht, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 3 maj 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për bashkëpunim me okupatorin deri në fund

 

Nikoll Zef Daka

Datëlindja: 1919

Vendbanimi: Tiranë, Tiranë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 29 korrik 1946

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: për aktivitet kundër pushtetit

 

Llambi Kristo Bimbli

Datëlindja: 182

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e pasur

Data e arrestimit: 28 prill 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: për bashkëpunim me okupatorin

 

Koço Stefan Kamenica

Datëlindja: 1908

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 5 dhjetor 1944

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë ballist dhe ka bashkëpunuar me okupatorin

 

Haxhi Xhafer Ceriva

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Berat, Berat

Shtresa: qytetare e varfë

Data e arrestimit: 18 gusht 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për hedhje parullash dhe dezertim nga ushtria

 

Haxhire Zenel Kodrasi

Datëlindja: 1905

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 5 nëntor 1944

Dënuar: me jetë

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka bashkëpunuar me okupatorin italian e gjerman

 

Gaqi Dhimitri Xeka

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 1 nëntor 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për tentim arratisje në Jugosllavi

 

Fuat Shaban Rëmbeci

Datëlindja: 1917

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 14 nëntor 1944

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: për bashkëpunim me okupatorin

 

Eqerem Ruhi Hado

Datëlindja: 1912

Vendbanimi: Shijak, Durrës

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 26 dhjetor 1946

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për aktivitet kundër pushtetit

 

Demir Osman Balla

Datëlindja: 1906

Vendbanimi: Menkulas, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 26 prill 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka luftuar kundër Lëvizjes NÇL

 

Nexhmi Abedin Limka

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Bilisht, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 30 qershor 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka dezertuar nga Lëvizja NÇL dhe u bashkua me Ballin Kombëtar

 

Boris Simo Andoni

Datëlindja: 1912

Vendbanimi: Besmisht, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 19 mars 1949

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë agjent i UDB-së jugosllave

 

Ali Shaqir Dersniku

Datëlindja: 1885

Vendbanimi: Neviçisht, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 24 qershor 1951

Dënuar: 1 vit

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për tentim arratisje jashtë shtetit

 

Abedin Demir Mbrojçi

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Shkozaj, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 15 janar 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për arratisje në Jugosllavi

 

Ahmet Arif Rusi

Datëlindja: 1880

Vendbanimi: Mançurisht, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 6 shtator 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka luftuar kundër partizanëve

 

Feim Tafil Vila

Datëlindja: 1877

Vendbanimi: Sovjan, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 4 prill 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka ndihmuar personat e arratisur

 

Halil Xhemal Xhemollari

Datëlindja: 1870

Vendbanimi: Malavec, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 27 prill 1950

Dënuar: 7 prill

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për bashkëpunim me diversantët jugosllavë

 

Thoma Koçi Furxhiu

Datëlindja: 1928

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 18 gusht 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë në shërbim të UDB-së Jugosllave

 

Stavri Ropi Kovaçi

Datëlindja: 1928

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 16 gusht 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë në shërbim të UDB-së jugosllave

 

Sabri Rakip Kapri

Datëlindja: 1905

Vendbanimi: Carate, Pogradec

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 16 gusht 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për propagandë kundër pushtetit

 

Ibrahim Nasuf Lame

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Pogradec, Pogradec

Shtresa: punëtor

Data e arrestimit: 21 maj 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: për tentim arratisje në Jugosllavi

 

Petrika Llazar Burnazi

Datëlindja: 1898

Vendbanimi: Potgozhan, Pogradec

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 10 shtator 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka luftuar kundër Lëvizjes NÇL

 

Vasil Dhimitri Kondi

Datëlindja: 1870

Vendbanimi: Korçë, Korçë

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 1 tetor 1946

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka agjituar dhe propaganduar kundër pushtetit

 

Hymet Naxhi Oshafi

Datëlindja: 1928

Vendbanimi: Blacë, Pogradec

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 16 maj 1950

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka ndihmuar dhe ka furnizuar të arratisurit

 

Isa Emin Pupa

Datëlindja: 1908

Vendbanimi: Mborje, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 17 mars 1945

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë ballist dhe ka luftuar kundër Lëvizjes NÇL

 

Nevrus Emin Kello

Datëlindja: 1907

Vendbanimi: Bilisht, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 15 dhjetor 1944

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka bashkëpunuar me okupatorin italian e gjerman

 

In case you are aware of crimes, victims or events related to the communist period in Albania, click here to publish it in our archive.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here