Grupi i katërt/ 100 profile, me të dhëna të reja arkivore nga dokumentet e vitit 1951

0
307
blank

Vijojmë hedhjen e të dhënave të reja arkivore për profilet e viktimave të komunizmit, duke e pasuruar arkivën e en.kujto.al me grupin e katërt, për 100 të dënuar të tjerë politikë, nga dokumentet e 24 nëntorit 1951.

Referuar shkresës zyrtare të 24 nëntorit 1951, ku Mehmet Shehu kishte propozuar dy lista me të dënuar, njëra politik dhe tjetra ordiner, për amnisti me rastin e përvjetorit të Çlirimit, Kujto.al - Arkiva Online e Viktimave të Komunizmit, sjell sot të dhëna të reja arkivore për 100 të dënuar të tjerë nga lista me 480 të dënuar politikë, duke e çuar listën me të dhëna të reja, në 250 të burgosur politik të regjimit. Të dhënat e reja konsistojnë mbi datëlindjen, vendbanimin, datën e arrestimit, akuzat e regjimit për ta, etj, duke na ndihmuar të krijojmë profilet për këta të dënuar politik, me të dhënat bazike.

Të gjithë këto të dhëna do të hidhen paralelisht në databazën e arkivës tonë, duke e pasuruar atë me të dhëna autentike arkivore.

Më poshtë, sjellim të dhënat për grupin e katërt me 100 të dënuar të tjerë të kësaj liste.

 

Sulejman Rahman Shehu

Datëlindja: 1914

Vendbanimi: Shtiqen, Kukës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 7 shtator 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka urryer pushtetin tonë, në shtëpinë e tij kanë shkuar dy kriminelë

 

Ahmet Hafiz Hoxha

Datëlindja: 1895

Vendbanimi: Tropojë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 3 prill 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka bashkëpunuar me diversantët

 

Din Zenel Muja

Datëlindja: 1896

Vendbanimi: Shtiqën, Kukës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 1 gusht 1948

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka ndihmuar kriminelët

 

Bajram Zymer Isufi

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Trunë, Kukës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 2 maj 1949

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një grup dhe për arratisje në Jugosllavi

 

Idris Tahir Osmani

Datëlindja: 1877

Vendbanimi: Vorfë, Shkodër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 8 tetor 1946

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në kryengritjen e 9 shtatorit

 

Çak Gjon Ndoci

Datëlindja: 1896

Vendbanimi: Juban, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 27 nëntor 1946

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në kryengritjen e 9 shtatorit dhe qëndroi në arrati

 

Guljem Suma

Datëlindja: 1929

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 26 mars 1951

Dënuar: 1 vit

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një rreth kundërshtar dhe nuk e ka denoncuar

 

Terezina Guljem Suma

Datëlindja: 1933

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 26 mars 1951

Dënuar: 1 vit

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një rreth kundërshtar dhe nuk e ka denoncuar

 

Fiqiret Reshit Simitçia

Datëlindja: 1923

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 13 mars 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një grup antipushtet dhe për arratisje në Jugosllavi

 

Qazim Rexhep Rexhepi

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Tivar, Durrës

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 30 janar 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Ded Pjetër Elezi

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Nikç, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 6 tetor 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: Është arratisur në Jugosllavi dhe i ka dhënë informata UDB-së

 

Gani Ymer Mani

Datëlindja: 1937

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 28 gusht 1945

Dënuar: 3 vite e 6 muaj

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: së bashku me një grup ka tentuar të arratiset në Itali

 

Syri Ismail Anamalli

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e pasur

Data e arrestimit: 17 shtator 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka pasur dijeni për përgatitjen e kryengritjes së 9 shtatorit

 

Simon Ndrek Arapi

Datëlindja: 1914

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 9 dhjetor 1946

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë anëtar i partisë fashiste dhe anëtar i Ballit

 

Kolec Cuk Bardeli

Datëlindja: 1932

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 19 tetor 1950

Dënuar: 2 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Isuf Dervish Dervishi

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 23 shtator 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi bashkë me shokët e tjerë

 

Remzi Tahir Brahollari

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Niviçisht, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 29 shtator 1946

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë anëtar i Ballit dhe është takuar me Osman Kazazin

 

Tomor Daut Lazo

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Gjirokastër, Durrës

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 5 gusht 1947

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 8 vite

Akuza: ka tradhtuar Luftën NÇL, është futur në organizatën e Ballit Kombëtar

 

Pjetër Frok Dega

Datëlindja: 1905

Vendbanimi: Tershan, Lezhë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 2 korrik 1949

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelët

 

Zef Pjetër Hila

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 29 janar 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka punuar si shofer pranë Drejtorisë së Policisë e me Mato Muratin

 

Ndue Gjon Prenga

Datëlindja: 1885

Vendbanimi: Ungrej, Lezhë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 2 korrik 1949

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka pasur dijeni për qarkullimin e kriminelit dhe nuk ka denoncuar

 

Prenda Bib Gjergj Ndreu

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Fush-Arrëz, Pukë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 20 maj 1948

Dënuar: me jetë

Zbritje dënimi: 12 vite

Akuza: ka strehuar dhe jka furnizuar kriminelin dhe ka pasur dijeni për vrasjen e 2 shtetasve

 

Elez Asllan Hoxha

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Pukë, Pukë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 25 prill 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 6 vite

Akuza: kur ka qenë kryetar i komitetit ekzekutiv ka abuzuar duke vjedhur

 

Bajram Cubel Sokoli

Datëlindja: 1932

Vendbanimi: Dragobi, Tropojë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 27 korrik 1949

Dënuar: 12 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: së bashku me motrën dhe vëllanë ka tentuar të arratisen në Jugosllavi

 

Dila Zef Luke

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Kashnjet, Lezhë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 16 shkurt 1947

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka furnizuar dhe ka strehuar kriminelët

 

Olimbija Ali Bareti

Datëlindja: 1932

Vendbanimi: Tiranë, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 8 dhjetor 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka ndjekur pas vëllanë e saj që donte të shkonte në Jugosllavi

 

Sali Zenel Nikshiqi

Datëlindja: 1906

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 8 mars 1946

Dënuar: me jetë

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka falsifikuar një vulë duke vulosur 800 napolona

 

Ndue Lulash Gjeloshi

Datëlindja: 1912

Vendbanimi: Xhane, Dukagjin

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 23 nëntor 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi duke bërë propagandë

 

Xhabir Daut Dibra

Datëlindja: 1923

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 16 tetor 1946

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka punuar për përgatitjen e lëvizjes së 9 shtatorit

 

Hil Frok Prendi

Datëlindja: 1928

Vendbanimi: Gomsiqe, Shënkoll

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 22 janar 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Ndue Gjon Marku

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Shukash, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 8 gusht 1948

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë anëtar i organizatës tradhtare social-demokrate

 

Hasan Beqir Gruda

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 1 prill 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka vjedhur një portofol dhe ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Nexhat Halit Meta

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 7 nëntor 1948

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka pasur lidhje me kriminelët dhe ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Vasilika Spiro Naçi

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Skeherejo, Greqi

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 7 shtator 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi së bashku me një tjetër

 

Kol Nazo Demaj

Datëlindja: 1900

Vendbanimi: Bugjen, Pukë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 3 shtator 1948

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka mbajtur lidhje me kriminelët e arratisur

 

Gjet Lesh Dedaj

Datëlindja: 1919

Vendbanimi: Pisak, Kukës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 18 korrik 1950

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka ndihmuar grupin e agjentëve të UDB-së jugosllave

 

Njazi Nuredin Damolli

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Ponçar, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 8 tetor 1946

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me Ballin e pas çlirimit ka propaganduar

 

Ndue Llesh Ndoji

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Vendenje, Rrëshen

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 19 mars 1950

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelët e arratisur

 

Preng Hajdar Mustafa

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Burgjon, Pukë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 18 gusht 1946

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelët e arratisur dhe ka tentuar për vrasje

 

Shyqyri Qamil Luli

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 16 tetor 1950

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Refat Selim Elezi

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Ponmçarë, Gramsh

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 16 nëntor 1949

Dënuar: me jetë

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: kur ka qenë në DMP ka futur frymën e çmobilizimit

 

Ded Gjin Krepi

Datëlindja: 1890

Vendbanimi: Rashë, Lezhë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 29 gusht 1949

Dënuar: me jetë

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelë të arratisur

 

Uk Martin Prela

Datëlindja: 1905

Vendbanimi: Iballë, Pukë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 15 tetor 1945

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar të arratisur dhe ka informuar tek ata

 

Preng Jak Çuku

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Mnel, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 22 qershor 1949

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe kaa furnizuar kriminelë të arratisur

 

Xhevat Jakup Quku

Datëlindja: 1929

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 22 dhjetor 1947

Dënuar: 12 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bërë pjesën në organizatë klandestine e ka shpërndarë trakte propagande

 

Vat Jak Marku

Datëlindja: 1889

Vendbanimi: Barish, Pukë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 21 mars 1948

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë korrier i kriminelëve duke i strehuar dhe furnizuar

 

Remzi Malo Quku

Datëlindja: 1929

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 27 dhjetor 1947

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bërë pjesë në një organizatë për rrëzimin e pushtetit

 

Pjerin Preng Vata

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 10 maj 1950

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bërë pjesë në një organizatë për rrëzimin e pushtetit

 

Lec Frok Brucaj

Datëlindja: 1929

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 27 gusht 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: së bashku me të tjerë ka vendosur të arratiset në Jugosllavi

 

Fron Urim Malaj

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Lekaj, Dukagjin

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 28 shtator 1949

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi e ka agjituar me elementë propagandë

 

Sadri Smail Isufi

Datëlindja: 1916

Vendbanimi: Jugosllavi, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 9 mars 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 8 vite

Akuza: ka falsifikuar vulën duke vulosur 800 napolona

 

Shaqir Hajdar  Hajdari

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 4 nëntor 1950

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Tom Lec Marku

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 31 dhjetor 1946

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka urryer Luftën NÇL, i lidhur me elementë reaksionarë

 

Rrok Gjok Luli

Datëlindja: 1919

Vendbanimi: Hot, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 12 shtator 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka qenë për përgatitjen e kryengritjes së 9 shtatorit

 

Preng Ndue  Gjoni

Datëlindja: 1881

Vendbanimi: Mnelë, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 28 gusht 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka pasur lidhje duke i shërbyer kriminelit Mark Jakut

 

Lluk Lec Zefi

Datëlindja: 1917

Vendbanimi: Hajmel, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 23 qershor 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar kriminelët e arratisur

 

Llazar Pavllo Anastasi

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 5 prill 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 12 vite

Akuza: ka marrë pjesë në një grup për të organizuar popullin kundër pushtetit

 

Sulejman Daut Qehaja

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 27 nëntor 1947

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka agjituar për zgjedhjet e 2 dhjetorit, për sabotim

 

Sulejman Merxhan Manushi

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Tetovë, Jugosllavi

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 20 tetor 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në kryengritjen e 9 shtatorit

 

Kamber Selman Laçi

Datëlindja: 1870

Vendbanimi: Mallej, Pukë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 5 shkurt 1945

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë i lidhur me kriminelin Kol Bib Miraka

 

Hajdar Uk Haxhija

Datëlindja: 1910

Vendbanimi: Koplik, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 8 dhjetor 1944

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka qenën nëntoger e ka penguar LNÇL duke bërë arrestime në popull

 

Shefqet Halit Beqinefti

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Kosov, Fier

Shtresa: fshatare e varfë

Data e arrestimit: 5 gusht 1947

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë polic në burg, u shtinte letra të shifruara familjeve të të burgosurve

 

Çesk Kol Luli

Datëlindja: 1898

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 4 janar 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 8 vite

Akuza: ka përvetësuar nga arka e shtetit franga 49.85.44%

 

Çel Murat Ymeri

Datëlindja: 1876

Vendbanimi: Bokë, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 29 qershor 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 8 vite

Akuza: ka strehuar kriminelin e arratisur Hasim Boksi

 

Bib Cun Njeli

Datëlindja: 1911

Vendbanimi: Mnelë, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 24 qershor 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar kriminelët e arratisur

 

Remzi Tahir Brahollari

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Neviçisht, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 29 qershor 1946

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka pasur dijeni për kryengritjen e 9 shtatorit dhe hapjen e burgut

 

Mark Preng  Lleshi

Datëlindja: 1915

Vendbanimi: Kçirë, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 5 shtator 1948

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një grup me Koles Pikolini etj.

 

Luigj Sokol Sheshi

Datëlindja: 1914

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 10 janar 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka bërë agjitacion për sabotimin e zgjedhjeve të 2 dhjetorit

 

Bep Gasper Negri

Datëlindja: 1924

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 27 tetor 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 15 vite

Akuza: ka qenë anëtar i Ballit dhe hidhet në arrati

 

Gjelosh Vat Maci

Datëlindja: 1910

Vendbanimi: Trekuj, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 10 shtator 1946

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: së bashku me të tjerë ka formuar një grup për rrëzimin e pushtetit

 

Haki Eles Dibra

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 5 shtator 1948

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiser në Jugosllavi

 

Gjon Luc Lekaj

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Hot, Shkodër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 10 shtator 1946

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka pasur dijeni për përgatitjen e 9 shtatorit

 

Çesk Zef Gjeluci

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 28 dhjetor 1945

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka marrë pjesë në organizatën “Bashkimi Shqiptar”

 

Enver Dalip Nehani

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 30 nëntor 1944

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë anëtar i rinisë antifashiste dhe e ka tradhtuar

 

Myrto Manush Ymeri

Datëlindja: 1912

Vendbanimi: Ragen, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 13 shtator 1946

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në lëvizjen e 9 shtatorit

 

Tom Marash Vuka

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Selcë, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 30 gusht 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Ndoc Lec Zefi

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Ajmel, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 2 shtator 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka pasur lidhje me kriminelët e arratisur

 

Osman Sulejman Mehmeti

Datëlindja: 1910

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 30 nëntor 1950

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: së bashku me një tjetër është nisur për t’u arratisur në Jugosllavi

 

Avdyl Isa Shirqi

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 27 janar 1948

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në grupe kundër pushtetit

 

Ahmet Rifat  Kopliku

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfë

Data e arrestimit: 27 shtator 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: së bashku me babanë e tij ka strehuar dhe ka ndihmuar kriminelët

 

Nik Gjelosh Gjoka

Datëlindja: 1905

Vendbanimi: Pjetërgjan, Shkodër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 28 nëntor 1948

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: për arratisje në Jugosllavi

 

DURRËSI

 

Ndue Nikoll Çipi

Datëlindja: 1865

Vendbanimi: Mallukuç, Krujë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 6 dhjetor 1950

Dënuar: 1 vit

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuaar kriminelët

 

Ali Qerim Bullaj

Datëlindja: 1932

Vendbanimi: Durrës, Durrës

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit:

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Itali

 

Sefer Mehmet Koka

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Shinavlash, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 18 nëntor 1949

Dënuar: 2 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka dezertuar nga ushtria

 

Hali (Ajet) Grishti

Datëlindja: 1911

Vendbanimi: Kosovë, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 15 korrik 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: 4 vite

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelë

 

Emin Hasan  Gashi

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Jugosllavi, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 12 maj 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 8 vite

Akuza: ka bashkëpunuar me kuislingët

 

Riza Zini Hyka

Datëlindja: 1914

Vendbanimi: Karpen, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 23 mars 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka propaganduar kundër pushtetit popullor

 

Dervish Hamit Lika

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Golem, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 7 prill 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelët

 

Isa Islam Ademi

Datëlindja: 1931

Vendbanimi: Shkodër, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 9 shtator 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Prokop Risto Sholla

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Durrës, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 27 gusht 1949

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Itali

 

Shyqyri Ali Rubiku

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Durrës, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 9 gusht 1949

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: 4 vite

Akuza: ka tentuar të arratiset në Itali

 

Halit Idris Buthi

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Domen, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 6 prill 1950

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelë të arratisur

 

VLORA

 

Sabri Daut Gremi

Datëlindja: 1896

Vendbanimi: Belin, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 16 shkurt 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar të arratisur

 

Shaqo Fero Kalemi

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Patos, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 13 shkurt 1950

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar të arratisur

 

Shefit Zenunaj Ceno

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Cfir, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 5 nëntor 1948

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me Xhevit Qerimin

 

Jonus Brahush Xhelo

Datëlindja: 1928

Vendbanimi: Mbares, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 14 korrik 1950

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelë

 

Ismail Feta Kalliri

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Buhar, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 1 korrik 1950

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelë

 

Shyqyri Xhafer Arapi

Datëlindja: 1916

Vendbanimi: Dumavec, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 3 dhjetor 1948

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelë

 

Skëndo Hodo Ceno

Datëlindja: 1917

Vendbanimi: Cfir, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 5 nëntor 1948

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me Xhevit Qerimin

 

Xhevit Dino Praka

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Hekal, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 14 dhjetor 1948

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me Xhevit Qerimin

 

blank blank

 

In case you are aware of crimes, victims or events related to the communist period in Albania, click here to publish it in our archive.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here